Video reportaža sa 2. Kupa u sportskom ribolovu “Sarajevski maloljetni borac 2023” na rijeci Neretvi

Da li ste čuli za Boško Buha? Da li znate sarajevske Maloljetne dobrovoljce, branitelje, borce? Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!
23/11/2023
Sarajevski maloljetni borci – Hiking Club MDR: Osvojili smo Vrh Vito!
09/12/2023

Udruženje boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDRKS) – Klub Novo Sarajevo  je 29. Oktobra 2023. godine u okviru Projekta ” Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov” podržan od Općine Novo Sarajevo je uspješno realizovao završnu sesiju – 2. Kup u sportskom ribolovu “Sarajevski maloljetni borac” 2023 na rijeci Neretvi u Konjicu na Starom pazaru, navodi se u saopćenju UB-MDRKS.

Uz nesebičnu prijateljsku saradnju, učešće, druženje i odobrenje Organizacije sportskih ribolovaca – OSR Konjic zajedno su naša djeca zajedno „lovila i pustila“ na Starom pazaru u Gradskom reviru Konjic.

Najbolji među najboljima  „mala raja“ je nagrađena medaljama. Bilo je i suza radosnica na zasluženim osvojenim nagradama.

U prethodno uspješno održane tri sesije novosarajevski maloljetni borci su se kroz timove roditelj/dijete educirali se o sportskom ribolovu na rijeci Neretvi. Veliko interesovanje je iskazano te na sesijama i završnom Kupu je učestvovalo preko 150 bivših maloljetnih dobrovoljaca, njihovih porodica i djece.

Kroz sesije rehabilitacije – sportski ribolov želimo pokušati uticati na psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete života naših članova. Ciljna grupa projekta su bivša djeca vojnici – maloljetni dobrovoljci/borci/borkinje/branitelji i djeca školskog uzrasta.

Uspješno i sjajno održana aktivnost/ceremoniju dodjele Diploma i Medalja najmlađim učesnicima – Projekta „Rehabiitacija novosarajevskih maloljetnih boraca kroz sportski ribolov“.

Uz projekciju Reportaže o održanim sesijama sportskog ribolova u izuzetnom muzejskom prostoru Memorijalnog centra – Trg Heroja dana 30.11.2023. godine dodjeljene su diplome i medalje za “malu raju” koji su uspješno savladali vještine “varaličarenja” na rijeci Neretvi u projektu “Rehabilitacija sarajevskih maloljetnih boraca kroz sportski ribolov” podržan od Općine Novo Sarajevo. “Ulovili i pustili” uz sunčane, kišovite i vjetrovite meteo – uslove…🐟🇧🇦💪

Sjajna atmosfera, dječija djeca, sunce, kiša, Neretva, lunch-roštilj, sjajne pohvale slučajnih prolaznika, druženje sarajevske i konjičke djece, a upecalo se i pustilo… Pobjedili smo svi, al ipak najbolji su oni…, navodi se u saopćenju Udruženje boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDRKS).

Comments are closed.

  • Laju89