“Utezanje” namjenske industrije Bosne i Hercegovine

Ministri Osmanović i Aganović, te gradonačelnik Imamović: Historijske činjenice na pravi način prenijeti na mlađe generacije
17/02/2021
Biden: Tuđman je autoritarni razbojnik i gramzivi moćnik. On i Milošević htjeli su podjelu Republike Bosne i Hercegovine
17/02/2021

U prostorijama Ministarstva privrede i preduzetništva održan je sastanak na kojem su razmatrane mogućnosti za razvoj i unapređenje namjenske industrije u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, pomoćnik ministra za industriju Sonja Tovilović, predstavnici Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme Republike Srpske Goran Ćosić i Dragan Kapetina, kao i predstavnici Federalne direkcije za namjensku industriju Adnan Mahmutović i Adnan Trljak.

Na sastanku je istaknuta potreba intenzivnije saradnje nadležnih institucija iz RS i FBiH koji i do sada imaju dobru saradnju, kao i iste ciljeve. Ovom prilikom sagovornici su naveli da je postojeće resurse potrebno staviti na raspolaganje privrednim društvima te da u tom smislu planirane aktivnosti trebaju biti  blagovremene, efikasne i operativne.

Predstavnici nadležnih institucija RS i FBiH su se usaglasili da uvažavajući potrebe obje strane i uz međusobni dogovor efekti u narednom periodu neće izostati.

Comments are closed.

  • Laju89