UB-MDRKS: Pitanja za političke kandidate!?

Elemedin Konaković jedini od „sve djece“ iz sarajevskih skupštinskih klupa proslijedio Inicijative UB-MDRKS za rješavanje statusa sarajevskih maloljetnih dobrovoljaca, boraca, borkinja, branitelja
02/08/2022
U Vogošći se održavaju 6. Veteranske sportske igre JOB-a “Unija Veterana” Kantona Sarajevo
17/09/2022

Sarajevski Maloljetni dobrovoljci, borci, branitelji na svojoj web stranici www, maloljetniborci.ba su objavili izuzetno zanimljiva pitanja upućena političkim kandidatima, stanaka i paratija u trenutnoj predizbornoj kampanji. Prenosimo u cjelosti:

Predizborna kampanja je tu oko nas, a za vas!

U vezi s tim ukoliko osjećate potrebu da upitate kandidate svih stranaka/partija oko statusa i problematike sarajevskih Maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja predlažemo sljedeća pitanja:

0. Znate li da postoje Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo, i da još daju znakove života?

1. Da li vam poznat fenomen Maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja Kantona Sarajevo?

2. Kako mislite riješiti gorući problem Maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja KS?

3. Koliko vam je poznata zakonska problematika Maloljetnih dobroviljaca, boraca, branitelja?

4. Kako vaśa stranka/partija misli riješiti problematiku Maloljetnih dobrovoljaca, boraca/birača, branitelja?

5. Kako vaśa stranka/partija cijeni i poštuje fenomen Maloljetnih dobrovoljaca Kantona Sarajevo?

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Naravno, poželjno je i možete postavaljati i ostala pitanja oko Maloljetnih boraca – najčasnije kategorije Demobilisanih birača, pardon boraca Armije BiH.

Navedena pitanja možete postavljati, a što je dozvoljeno i poželjno u komentarima sve većeg broja objava o predizbornoj kampanji svih političkih stranka/partija.

Hvala na doprinosu u upoznavanju političkog svijeta u cilju rješavanja dugogodišnjeg neriješenog statusa sarajevskih maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja…

Comments are closed.

  • Laju89