UB-MDR KS dodjelio 51 higijenski paket osiguran od Ministarstva za boračka pitanja KS

Sjećanja – Affan Ramić
19/05/2021
Foreign Policy o ruskom utjecaju u BiH: SAD mora reagovati jer je na pomolu nova etnička kriza
01/06/2021

Ministarstvo za boračka pitanja KS  je osiguralo podršku socijalnih potreba članova Udruženja boraca – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92 – 95  Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) sa 51 paket higijenskih potrepština.

UB-MDR KS okuplja populaciju bivših maloljetnih boraca, branitelja, dobrovoljca. Ova populacija zbog svoje specifičnosti jedan je od najvećih stradalnika proteklog rata a njeni pripadnici se svakodnevno suočavaju sa mnogobrojnim socijalnim, ekonomskim i zdravstvenim problemima koji su rezultat kako ratnih dešavanja tako i poratne nebrige nadležnih organa i institucija.

Pozivamo i ostale nivoe vlasti da se uozbilje u rješavanju nagomilanih problema maloljetnih boraca za koje nemaju sluha ni nakon dvije decenije od završetka agresija na Bosnu i Hercegovinu.

Naravno, sve te tada mlade generacije 1974, 75, 76, 77, 78, 79, 80 su poprilično iznijele rat i to u najvećem postotku u jurišnim, udarnim, manevarskim, izviđačkim, diverzantskim jedinicama. Punoljetstva su slavili na inim brdima, tranšejama, rupama…a danas su tu gdje su…

Comments are closed.

  • Laju89