Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Sarajevski maloljetni borci bi mogli dobiti besplatne usluge gradskog prevoza?
15/02/2023
Sarajevski Maloljetni borci: Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
28/02/2023

Redakcija VeteranMagazina svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije čestitke povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Na ovaj dan, na referendumu održanom 1. Marta 1992. godine građani i građanke Bosne i Hercegovine su potvrdili i obnovili hiljadugodišnju državnost Bosne i Hercegovine i opredeljenost bosanskohercegovačkih građana i građanki za nezavisnom, slobodnom, demokratskom, liberalnom, pravednom državom Bosnom i Hercegovinom.

Nakon historijskih raznih okupacija, napada, teritorijalnih pretenzija, uklapanja u u tuđe osvajačke planove, uređenja definisanih ZAVNOBIH-om i AVNOJ-em, agresorskih napada u modernoj istoriji, učinjenih genocida nad stanovništvom Bosne i Hercegovine, progona bh. stanovništva, ratnih zločina protiv čovječnosti i civilizacije, ubijanja djece, silovanja,  najdužih opsada bosanskohercegovačkih gradova u modernoj historiji ratovanja Bosna i Hercegovina je ponovo rođena, opstala. – navodi se u saopćenju Udruženja boraca – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo.

Comments are closed.

  • Laju89