Srbija testira novu protivoklopnu raketu „NOVA“dometa devet kilometara

Ruski intervencionizam
24/02/2021
Srbija se vratila fašizmu rehabilitacijom ratnog zločinca Draže Mihailovića
25/02/2021

Srbijanska kompanija u državnom vlaništvu Jugoimport SDPR započela je testiranje protivoklopne rakete dometa devet kilometara. Nova protivoklopna raketa koju je razvila ova kompanija moći će da probije oklop od 1000 milimetara.

Važna karakteristika nove protivoklopne rakete jeste to što će se raditi sa više bojevih glava.

Predviđeno je da se raketa izrađuje sa različitom veličinom i tipom bojevih glava, jer će to omogućiti proizvodnju protivoklopnih raketa koje će imati različito namjensko uništavanje meta.

Ono što je do sada poznato jesto to da će nove protivoklopne rakete biti vođene putem radio linka. Predviđeno je da se ove rakete mogu lansirati direktno sa stalka ili sa oklopnog vozila.

Preduzeće Jugoimport-SDPR već dugi niz godina posluje s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srbijanske odbrambene industrije. Rad i proizvodi ove kompanije veoma su zapaženi i širom svijeta, a kao lider srbijanse namjenske industrije Jugoimport-SDPR trenutno učestvuje i na 15. Mеđunarodni sajmu naoružanja i vojnе oprеmе “IDEX 2021” u Abu Dabiju- UAE.

Comments are closed.

  • Laju89