Sarajevski maloljetni borci uručili plaketu-zahvalnicu dr. Hasanu Tanoviću – Načelniku Općine Novo Sarajevo

UB – MDR KS kandidovao „Sarajevskog Maloljetnog borca“ za „Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva“
09/01/2023
Građani Sarajeva predložili da se „Sarajevski maloljetni borac“ nagradi „Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva” u 2023 godini
26/01/2023

Predstavnici Udruženja boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDRKS) – Klub Novo Sarajevo uručili su Zahvalanicu Općini Novo Sarajevo – Načelniku Općine Novo Sarajevo dr. Hasanu Tanoviću u okviru Projekta ” Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov” odobren kroz Javni poziv od Općine Novo Sarajevo. Shodno uspješnoj realizaciji, besprijekornoj komunikaciji i koordinaciji sa Službom za boračko – invalidsku zaštitu pod vođstvom Šefa službe Enisa Ibrahimović i općinom Novo Sarajevo se organizovao sastanak gdje je uručena Zahvalnica – plaketa, navodi se u saopćenju UB-MDRKS.

Predsjednik UB-MDRKS Rusmir Piralić je informisao predstavnike Općine Novo Sarajevo o realizaciji Projekta ” Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov”.

UB-MDRKS je uspješno realizovao četiri sesije, a na završnoj i Kup u sportskom ribolovu “Sarajevski maloljetni borac” 2022 na rijeci Neretvi u Konjicu na Starom pazaru. Uz nesebičnu prijateljsku saradnju, učešće, druženje i odobrenje Organizacije sportskih ribolovaca – OSR Konjic zajedno su naša djeca zajedno „lovila i pustila“ na Starom pazaru u Gradskom reviru Konjic.

Najbolji među najboljima  „mala raja“ je nagrađena medaljama. Bilo je i suza radosnica na zasluženim osvojenim nagradama.

U održanim sesijama novosarajevski maloljetni borci su se kroz timove roditelj/dijete educirali se o sportskom ribolovu na rijeci Neretvi. Veliko interesovanje je iskazano te na sesijama i završnom Kupu je učestvovalo preko 150 bivših maloljetnih dobrovoljaca, njihovih porodica i djece.

Uspjeli smo u okviru 3. sesije rehabilitacije kroz sportski ribolov kroz projekt ” Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov” podržanog od Općine Novo Sarajevo, pored edukacija i praktičnog ribolova da organizujemo i posjetu Titovom bunkeru ARK D0. Educirali smo se o istoriji atomskog sklonista na dubini od 280 metara ispod površine zemlje.

Kroz sesije rehabilitacije – sportski ribolov želimo pokušati uticati na psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete života naših članova.

Ciljna grupa projekta su bivša djeca vojnici – maloljetni dobrovoljci/borci/borkinje/branitelji i djeca školskog uzrasta.

Sjajna atmosfera, dječija djeca, sunce, Neretva, lunch-roštilj, sjajne pohvale slučajnih prolaznika, druženje sarajevske i konjičke djece, a upecalo se i pustilo… Pobjedili smo svi, al ipak najbolji su oni…navodi se u saopćenju Udruženje boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDRKS).

Comments are closed.

  • Laju89