Sarajevski Maloljetni borci: Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
28/02/2023
Sarajevski maloljetni borci: Čestitka za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
01/03/2023

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine upućujemo najiskrenije čestitke povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Na ovaj dan, na referendumu održanom 1. Marta 1992. godine građani i građanke Bosne i Hercegovine su potvrdili i obnovili hiljadugodišnju državnost Bosne i Hercegovine i opredeljenost bosanskohercegovačkih građana i građanki za nezavisnom državom Bosnom i Hercegovinom.

Nakon historijskih raznih okupacija, napada, teritorijalnih pretenzija, uklapanja u u tuđe osvajačke planove, uređenja definisanih ZAVNOBIH-om i AVNOJ-em, agresorskih napada u modernoj istoriji, učinjenih genocida nad stanovništvom Bosne i Hercegovine, progona bh. stanovništva, ratnih zločina protiv čovječnosti i civilizacije, ubijanja djece, silovanja,  najdužih opsada bosanskohercegovačkih gradova u modernoj historiji ratovanja Bosna i Hercegovina je ponovo rođena, opstala. – navodi se u saopćenju Udruženja boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS).

Comments are closed.

  • Laju89