Sarajevski maloljetni borci i „mala raja“ educirali se o ribolovu na rijeci Neretvi

Prije 27 godina poginuo je komandant Zaim Imamović: Heroj odbrane Goražda i Podrinja
09/10/2022
Općina Novo Sarajevo podržala projekat “Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov”
15/10/2022

U sunčanoj sportsko-edukativnoj-rekreativnoj atmosferi sarajevsko kantonalno udruženje Maloljetnih dobrovoljaca UB-MDRKS – Klub Novo Sarajevo je 15. Oktobra počeo sa realizacijom Projekta “Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov” podržan od Općine Novo Sarajevo.

Ovaj projekat je namjenjen boračkoj populaciji – bivšim maloljetnim dobrovoljcima/borcima/braniteljima/borkinjama sa područja Općine Novo Sarajevo a provode ga Maloljetni borci Kluba Novo Sarajevo – UB-MDRKS.

Kroz sesije edukacije i rehabilitacije kroz sportski ribolov želimo pokušati uticati psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete života naših članova i njihovih porodica.

Ciljna grupa projekta su bivša djeca vojnici – maloljetni borci/borkinje i djeca školskog uzrasta.

Instruktor je izvršio edukaciju o ribolovu, okolišu, o prelijepoj Neretvi, o ribama koje krije, sticali nova sportsko-ribolovna znanja zajedno sa svojom djecom. A najboljem timu roditelj/dijete će biti dodjeljen pokal/trofej „Sarajevski maloljetni borac“ Čak smo i upecali nešto i pustili…dakle, sjajno, divno, krasno je bilo, što i vama želimo…to be continued…❤️??☀️ navodi se u saopćenju Udruženja boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 kantona Sarajevo – UB-MDRKS.

Ovim se želi dati doprinos ka stvaranju osjećaja kod članova UB-MDRKS da nisu zaboravljeni te da se okupe u finoj sportsko-rekreativnoj atmosferi. Učestvovanjem u svakih 7/15 dana sesijama sportskog ribolova koji će imati rehabilitatoran karakter, imati edukaciju, sticanje novih sportsko-ribolovnih znanja sa svojom djecom. U tome i evociranje uspomena iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Općina Novo Sarajevo je podržala projekat“ Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov”

Predviđene su u vikend danima  kontinuirane sesije rehabilitacije bivših maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja/borkinja i njihove djece kroz trening učesnika projekta sa profesionalni Instruktorom/trenerom sportskog ribolova jedanput sedmično ili svakih 15 dana zavisno od životnih i vremenskih prilika) za odrasle i njihovu djecu trajanju od 8 sati( od 9 h do 17 h) na obližnjim rijekama/prirodi van područja Općine Novo Sarajevo. navodi se u saopćenju Udruženja boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 kantona Sarajevo – UB-MDRKS.

Comments are closed.

  • Laju89