Samir Petrović, Zlatni ljiljan, RVI: Molim za pomoć jer cu ostati na ulici sa majkom i suprugom i 3 djece!

Američko vazduhoplovstvo dobilo prvi F-15EX borbeni avion od Boeinga
13/03/2021
“Quo Vadis, Aida?” osvojio Grand Prix na filmskom festivalu u Luksemburgu
13/03/2021

Dragi prijatelji ja Samir Petrovic Zlatni Ljiljan 70 posto invalid molim za pomoć je cu ostati na ulici sa majkom i suprugom i 3 djece.

Meni je kuća u opasnosti, kao što se vidi na slikama i video zapisu. Svaki dan stanje postaje gore i klizište je već došlo do kuće.

Obraćao sam se Općini Novi Grad u više navrata, tako isto i Zavodu za izgradnju KS, oni se samo prepucavaju dopisima čija je nadležnost to da radi.

Pozivao sam i TVSA koja je dolazila i napravila prilog o klizištu, ali još niko ništa nije poduzeo. Obraćao sam se i načelniku Općine (koji neće da me primi), Civilnoj zaštiti Novi Grad i samo se sa dopisima vrtim ukrug. Dolazila je i općinska inspekcija i inspekcija Zavoda za izgradnju KS.

Doveo sam stručnjaka koji se bavi sanacijom klizišta i rekao mi je da se jedino na ovaj način može sanirati.

Ti znaš da sam uvijek pomagao i dijelio, organizovao humanitarne akcije , a sad sam iskušan da je meni potrebna pomoć. Meni sve ovo teško pada.

Ako šta pomognu, hvala im!

Meni je više svega preko glave, nemam više snage.  Treba oko 10 000 KM. moguce je da sam beton završio čekam odgovor!

Kontakt Samir Petrović mob: 061 383 583

Samir Petrović rođen je 1973. godine u Sarajevu. Od 06. aprila 1992. godine bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Za svoje ratne zasluge odlikovan je Zlatnim ljiljanom. Kao pripadnik Druge viteške brigade ARBiH bio je saborac legendarnog komandanta Safeta Zajke.

Bio je jedan od najistaknutijih diverzanata i specijalista za uništavanje oklopnih sredstava, tenkova, transportera i utvrđenih neprijateljskih rovova. Ranjavan je više puta. Certificirani je trener kick boxa te planinarski vodič sa A licencom Planinarskog saveza BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *