Ratni veterani Slovenije uputili pismo podrške Bosni i Hercegovini

Rešid Džananović maloljetni dobrovoljac Armije BiH sasvim iskreno o svom ratnom putu. Bravo!
20/02/2022
Ruska Duma upravlja Balkanskom kozačkom vojskom?
23/02/2022

VeteranMagazin je primio pismo upućeno od strane ratnih veterana Republike Slovenije gdje izražavaju puno razumjevanje za prošla i sadašnja stanja kroz koja su prošla i prolazi stanovništvo Bosne i Hercegoviner. Naravno, pismo podrške ratnih Veterana Republike Slovenije će sigurno naći put do srca Bosanaca i Hercegovaca kojim se ulijeva uvjerenje da nisu sami u aktuelnim kompleksnim političko-sigurnosnim izazovnim vremenima. Pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani prijatelji iz Bosne.

Upućujemo Vam pismo podrške, kao prijateljima, dobrim ljudima, kako Bosancima i Hercegovcima, kao državi Bosni i Hercegovini, državi svih njenih građana, cjelovitoj, nezavisnoj, nedjeljivoj Bosni i Hercegovini kao što u vašoj pjesmi „Od mora do Save, od Drine do Une“, u ovim turbulentnim vremenima.

Znajte, da imate prijatelje u nama. Ne tako davno imali smo zajedničkog neprijatelja, mi smo prošli relativno bezbolno,dok st vi mir platili dosta krvavije, genocidom u Srebrenici, Prijedoru i mnogim drugim krajevima  vaše države.

Kada smo 2013/2014 posjetili Srebrenicu, i odali počast žrtvama genocida niko od nas nije mogao shvatiti ni razumjeti, kakav to moraš biti um, da bi uradio tako nešto. Kada smo posjetili Sarajevo – najduže pod opsadom u povijesti držan jedn glavni grad(44 mjeseca) na svijetu 2012 godine gdje je život izgubilo 11 hiljada ljudi i 1601 dijete, tuga nas je preplavila saznavajući te činjenice, Sarajevo taj Olimpijski grad, Sarajevo grad ljubavi, Sarajevo grad našeg Jure Franka.

Vole vas i pozdravljaju vaši ratni veterani Republike Slovenije i veterani regionalnog udruženja Slovenska Bistrica.

Neka se nikad ne zaboravi, navodi se u pismu podrške Udruženju Veterana rata Republike Slovenije.

Naravno, pismo podrške ratnih Veterana Republike Slovenije će sigurno naći put do srca Bosanaca i Hercegovaca kojim se ulijeva uvjerenje da nisu sami u aktuelnim kompleksnim političko-sigurnosnim izazovnim vremenima.

Comments are closed.

  • Laju89