Prva ruska javna kritika Srbije: „Možda imamo različite poglede na prijateljstvo!?“

“ORDEN HEROJA OSLOBODILAČKOG RATA” – NAJVEĆE RATNO PRIZNANJE ARMIJE RBiH
14/04/2022
Rusija upozorava: Ako se Finska i Švedska pridruže vojnom savezu NATO poduzet ćemo mjere na Baltiku!
14/04/2022

Rusija računa na dosljednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

“Bilježimo izjave srbijanskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Bilježimo i izjave srbijanske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvijek podržavamo”, saopštila je ona.

Ona je navela da Rusija razumije da su mnoge države koje žele da vode nezavisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, prije svega SAD-a, i da moraju da idu na kompromise.

“Ako je riječ o onima koji se proglašavaju našim prijateljima, onda je to nemoguće razumjeti. Polazimo od toga da će se naši tradicionalni partneri u svom djelovanju u okviru međunarodnih organizacija na raznim multilateralnim platformama dosljedno držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese i istinski prijateljski odnos prema nama”, zaključila je Zaharova, prenio je FoNet.

Klix

Comments are closed.

  • Laju89