Protesti bosanskohercegovačke diaspore ispred zgrade Ujedinjenih Nacija u Bonnu: Pomozite, pamtiit ćemo!

Day of Statehood of Bosnia and Herzegovina
25/11/2021
BiH bi u dvije godine mogla poslati čak 3 Programa reformi, hoće li biti blokada
16/12/2021

Bh. građani na mirovnim protestima širom svijeta su u prvom redu tražili da se suzbije secesionistička prijetnja Milorada Dodika(SNSD) i zaustavi proces kojeg se poduzeo Dodik. U fokusu zahtjeva nije da pozivaju na bezuslovni mir po svaku cijenu!? Protiv su otcjepljenja i pripajanjima bilo kojeg dijela teritorije BiH. Stavovi bh. građana na protestima su protiv konstrukcije secesionista “mirna disolucija”? Mirna disolucija je neprhvatljiva. Traži se da se pod svaku cijenu zaustave secesionisti i razbijanje BiH, te jasno imenuju one koji žele razbiti državu. Bh. građani na protestima širom svijeta ističu da u Bosni i Hercegovni svjedočimo posljednjih mjeseci ozbiljno ugrožavanje mira i zbog toga nam je dužnost da se oglasimo i jasno kažemo da nećemo ponovo podjele i rat!

Protesti bosanskohercegovačke diaspore ispred zgrade Ujedinjenih Nacija u Bonnu su organizirali članovi bh. udruženja Pangea Netzwerk, Amanet i Medžlis Sjeverne Rajne-Vastfelije i Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj, a počeli su u “pet do dvanaest”. Bosanci i Hercegovci ovim okupljanjem zapravo apeluju na UN da kao četvrta sila u svijetu reaguju i sačuvaju suverenitet Bosne i Hercegovine koji secesionističke sile iz bh. Entiteta republika srpska pokušavaju urušiti. Okupljeni su sa sobom nosili i transparente na kojima piše “Pomozite, pamtit ćemo”.

Natpisima koji su se našli na velikom formatu, upućena je poruka UN-u: “Ispravite grešku” i “Operite savjest, ovo je prilika”. Bosanci i Hercegovci ovim okupljanjem zapravo apeluju na UN da kao četvrta sila u svijetu reaguju i sačuvaju suverenitet BiH koji secesionističke sile pokušavaju urušiti.

Comments are closed.

  • Laju89