Pozitivna uloga bivših maloljetnih boraca na putu izgradnje mira kroz dijalog i razvoj kritičkih mišljanja

Piralić: Maloljetni borci Sarajeva dali mladost i život za odbranu domovine
21/04/2018
Bh. namjenska industrija proizvela prvu domaću pušku i pištolj
01/01/2020

Centar za sigurnosnu analizu i prevenciju iz Praga zainteresovan za mirovne projekte sarajevskih maloljetnih boraca. Akcentirana je pozitivna uloga bivših maloljetnih boraca u osnaživanju mladih zapadnog Balkana na putu izgradnje mira, kroz dijalog i razvoj kritičkih mišljanja

Na web portalu, CBAP – Centar za sigurnosnu analizu i prevenciju objavljen je članak o interesovanju, te kvalitenoj i kvantitativnoj vrsti istraživanja kroz formu projekta o fenomenu postojanja maloljetnih vojnika tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i njihovoj poratnoj pozitivnoj ulozi u osnaživanju mladih na putu izgradnje mira na zapadnom Balkanu kroz dijalog i razvoj kritičkih mišljenja.

 Sektor za Balkan pri Centru za sigurnosnu analizu i prevenciju iz Praga rade na projektu koji bi trebao biti implementiran u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Udruženjem boraca – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo, navodi se na web stranici Centra.

 Viša šefica našeg balkanskog tima, Halina Chraščova posjetila je Sarajevo kako bi se upoznala s predstavnicima lokalnog bosanskog partnera na projektu Udruženje boraca – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo udruženje bivših maloljetnih vojnika na području Kantona Sarajevo koji su se aktivno borili i učestovali u Bosni i Hercegovni devedesetih godina.

 Zajedno su dogovorili saradnju za nastavak projekta, objavljeno je na web portalu Centra za sigurnosnu analizu i prevenciju.

U nastavku link na dokumentarni film… Djeca rata – djeci mira

Comments are closed.

  • Laju89