Održan 1. Kup u sportskom ribolovu “Sarajevski maloljetni borac” 2022 u Konjicu

MRŽNJA NOSI FEZ
27/10/2022
UB-MDRKS uspješno održao 1. Kup u sportskom ribolovu “Sarajevski maloljetni borac” 2022 u Konjicu
30/10/2022

Udruženje boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDRKS) – Klub Novo Sarajevo  je 30. Oktobra 2022. godine u okviru Projekta ” Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov” podržan od Općine Novo Sarajevo je uspješno realizovao završnu sesiju – Kup u sportskom ribolovu “Sarajevski maloljetni borac” 2022, u Konjicu na Starom pazaru, navodi se u saopćenju UB-MDRKS.

Uz nesebičnu prijateljsku saradnju, učešće, druženje i odobrenje Organizacije sportskih ribolovaca – OSR Konjic zajedno su naša djeca „lovila i pustila“na Starom pazaru.

Najbolji među najboljima  „mala raja“ je nagrađena medaljama. Bilo je i suza radosnica na zasluženim osvojenim nagradama.

U prethodno uspješno održane tri sesije novosarajevski maloljetni borci su se kroz timove roditelj/dijete educirali se o sportskom ribolovu na rijeci Neretvi. Veliko interesovanje je iskazano te na sesijama i završnom Kupu je učestvovalo preko 150 bivših maloljetnih dobrovoljaca, njihovih porodica i djece.

Uspjeli smo u okviru 3. sesije rehabilitacije kroz sportski ribolov kroz projekt ” Rehabilitacija novosarajevskih Maloljetnih boraca kroz sportski ribolov” podržanog od Općine Novo Sarajevo, pored edukacija i praktičnog ribolova da organizujemo i posjetu Titovom bunkeru ARK D0. Educirali smo se o istoriji atomskog sklonista na dubini od 280 metara ispod površine zemlje.

Kroz sesije rehabilitacije – sportski ribolov želimo pokušati uticati na psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete života naših članova. Ciljna grupa projekta su bivša djeca vojnici – maloljetni dobrovoljci/borci/borkinje/branitelji i djeca školskog uzrasta.

Sjajna atmosfera, dječija djeca, sunce, Neretva, lunch-roštilj, sjajne pohvale slučajnih prolaznika, druženje sarajevske i konjičke djece, a upecalo se i pustilo… Pobjedili smo svi, al ipak najbolji su oni…?☀️, navodi se u saopćenju Udruženje boraca  – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDRKS).

Comments are closed.

  • Laju89