Ministri Osmanović i Avdić odali počast poginulim braniteljima HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko” Armije RBiH

Građani opkoljenog Sarajeva sipaju vodu na oštećenim cijevima, oktobar 1992…
26/10/2022
MRŽNJA NOSI FEZ
27/10/2022

U organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, danas su u okviru obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana ministri za boračka pitanja i kulture i sporta KS Omer Osmanović i Samir Avdić odali počast poginulim i preminulim braniteljima Hrvatskoj vijeća odbrane Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”, koji su bili u sastavu Armija Republike Bosne i Hercegovine, kao i civilnim žrtvama obrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992-1995.

Ministar Osmanović je, ovom prilikom, naglasio značaj obilježavanja ovakvih datuma, kulture sjećanja, ali i važnost multikulturalnosti naše domovine.“Ovdje smo da zajednički odamo počast svim braniteljima HVO Sarajevo, te Hrvatske brigade ‘’Kralj Tvrtko’, koji su zajednički branili našu domovinu, svaki njen pedalj. Naša domovina je zemlja svih ljudi, i svako ko je položio život za njenu odbranu zaslužuje poštovanje svih nas”, istakao je ministar Osmanović.Kultura sjećanja svake godine podstiče odavanje počasti svim nastradalim borcima iz odbrambeno-oslobodilačkog rata nevezano za njihovu nacionalnu pripadnost.

Tim gestom iskazuje se zahvalnost i dokazuje da nisu dali svoje živote uzaludno, te da nisu zaboravljeni. Nakon polaganja cvijeća na groblju “Sveti Josip”, upriličena je misa zadušnica u crkvi Svetog Ćirila i Metoda u Sarajevu, navodi se u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.

Comments are closed.

  • Laju89