Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo objavilo lažne rezultate po javnom pozivu za finansiranje boračkih Udruženja za 2021 godinu?

Oboljeli od PTSP-a u USK-u ni danas nemaju svoj registar
30/06/2021
JESU LI BORCI S PTSP-OM OSOBE DRUGOG REDA?
30/06/2021

Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92 -95’  Kantona Sarajevo – (u daljem tekstu UB-MDR KS) u svom saopćenju navodi da je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo objavilo lažne rezultate po Javnom pozivu za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata kantonalnih i drugih boračkih udruženja, odnosno udruženja od interesa za boračku populaciju Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

„U obrazloženju razloga kojim se UB-MDRKS nalazi na listi Udruženja koji ne ispunjavaju uslove su navedene totalne neistine, pogrešno utvrđena činjenična stanja, koje su u ravni sa koruptivnim“bajkama, bajkicama i bubicama. Nevjerovatno da se iz budžeta Ministarstva za boračka pitanja KS finansiraju općinska Udruženja maloljetnih boraca, dok sa druge strane Kantonalno udruženje maloljetnih boraca (UB-MDRKS) odbijaju lažnim i netačnim obrazloženjima. Skoro u ravni sa koruptivnim radnjama. S tim u vezi ističeno i podvlačimo da ponovo provjere dosije naše aplikacije u nadležnoj službi MBKS da provjere, da prebroje, da pročitaju sve ono što su trebali do sad pročitati.“, navodi se u saopćenju Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92 -95’  Kantona Sarajevo – (UB-MDR KS)

Comments are closed.

  • Laju89