Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo izmišlja “lažne odbijenice” po javnom pozivu za finansiranje boračkih Udruženja za 2021 godinu?

JESU LI BORCI S PTSP-OM OSOBE DRUGOG REDA?
30/06/2021
Upućen Prijedlog Odluke “teške” 180.000 KM za finansiranje boračkih udruženja sa područja Općine Novi Grad Sarajevo
06/07/2021

water is coming out of a bucket with holes

Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92 -95’  Kantona Sarajevo – (u daljem tekstu UB-MDR KS) u svom saopćenju navodi da je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo objavilo lažne rezultate po Javnom pozivu za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata kantonalnih i drugih boračkih udruženja, odnosno udruženja od interesa za boračku populaciju Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

„U obrazloženju razloga kojim se UB-MDRKS nalazi na listi Udruženja koji ne ispunjavaju uslove su navedene totalne neistine, pogrešno utvrđena činjenična stanja, koje su u ravni sa koruptivnim“bajkama, bajkicama i bubicama. Nevjerovatno da se iz budžeta Ministarstva za boračka pitanja KS finansiraju nekakva općinska Udruženja maloljetnih boraca, dok sa druge strane Kantonalno udruženje maloljetnih boraca (UB-MDRKS) odbijaju lažnim i netačnim obrazloženjima. Skoro u ravni sa koruptivnim radnjama. S tim u vezi ističeno i podvlačimo da ponovo provjere dosije naše aplikacije u nadležnoj službi MBKS da provjere, da prebroje, da pročitaju sve ono što su trebali do sada pročitati.“, navodi se u saopćenju Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92 -95’  Kantona Sarajevo – (UB-MDR KS)

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo je objavilo rezultate Javnog poziva za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata kantonalnih i drugih boračkih udruženja, odnosno udruženja od interesa za boračku populaciju Kantona Sarajevo za 2021. godinu koji se mogu pročitati na sljedećem linku: https://mbp.ks.gov.ba/aktuelnosti/rezultati-javnog-poziva-za-finansiranjesufinansiranje-programa-i-projekata-kantonalnih-i

Comments are closed.

  • Laju89