Ministar Osmanović i ambasadorica Toudic: Zajedno realizirati aktivnosti prekvalifikacije i školovanja za boračku populaciju

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine najuspješnija je selekcija u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. godine
22/02/2021
“Tageszeitung”: Kome je bilo namijenjeno oružje iz Hrvatske?
23/02/2021

Ministar Osmanović i ambasadorica Toudic: Zajedno realizirati aktivnosti prekvalifikacije i školovanja za boračku populaciju

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović sastao se danas sa ambasadoricom Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic.

Ovom prilikom, ministar Osmanović je upoznao ambasadoricu sa radom resornog ministarstva i svakodnevnim aktivnostima koje poduzima s ciljem poboljšanja položaja boračke populacije.

„Ministarstvo veterana države Francuske i danas djeluje i ima značajnu funkciju u našoj vladi“, poručila je ambasadorica Toudic, te naglasila važnost ovog resora u svim vladama u kojima postoji.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti organizacije zajedničkih aktivnosti po pitanju prekvalifikacije i školovanja za određena zanimanja boračke populacije, posebno jer je riječ o kategorijama koje se teško zapošljavaju.

Današnji sastanak je bio prilika i da se njegovi akteri prisjete i evociraju uspomene na saradnju sa Francuskim bataljonom koji je djelovao u redovima UNPROFOR-a za vrijeme odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995.

Ministar i ambasadorica su se složili da je današnji susret samo uvod u buduću realizaciju zajedničkih projekata.

Comments are closed.

  • Laju89