Komšić: Mi smo ovu zemlju odbranili i branit ćemo je do kraja života

Bešlagić : Ja nemam druge države osim Bosne i Hercegovine
15/05/2021
Sarajevski maloljetni borci: Čestitke povodom dana Odreda policije za specijalne namjene „LASTA“
15/05/2021

Na obilježenju 29. godišnjice formiranja “Odreda Lasta” u Sarajevu prisutnima se obratio i član Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

“Dragi moji sugrađani, suborci, niti ja imam vama šta reći pametno, niti vi meni. Svi već znamo šta ko od nas misli i znamo šta smo radili, zašto što smo radili, znamo šta nas je vodilo, šta nas je motivisalo”, kazao je on na početku.

Dodao je da zna možda da je nekima malo i dosado sa tim pričama, da zna da mu nekad možda i zamjeraju kako je previše ratoboran.

“Znamo da svako naše obraćanje koje se završava time da smo ponosni na ono što smo uradili, nailazi čak i na osudu, ne samo onih protiv kojih smo se borili i koji nastavljaju njihovu politiku, nego čak i u našem komšiluku. I to nije važno. Ne treba zbog toga osjećati gorčinu. Znamo šta smo radili. I zato kažem, nema potrebe da govorimo o tome. Jer, što god kažemo, nama je malo, a nekome previše”, kazao je.

Nastavio je kako je će nas život svakako odnijeti, da lagano prolazimo.

“Mi samo molimo, nemamo pravo ni da tražimo, da se sjećate ovih ljudi. Da njih ne zaboravimo, njihove porodice, da pomognemo jedni drugima, a ne da okrećemo leđa i bježimo jedni od drugih govoreći kako ne možemo da riješimo ni svoj teret, a kamoli tuđi. Mi smo ovu zemlju odbranili. Nekome izgleda privremeno, a nekome trajno. Ne moramo se slagati oko toga. Ali jedino je sigurno, šta god o nama govorili i kako god nas gledali, mi ćemo je braniti do kraja svog života”, kazao je.

Dodao je da bez obzira na gorčinu, razočarenje, zemlju će ostaviti drugima, da je čuvaju i naprave boljom, nego što su on i njegovi saborci znali.

“Da bude poštenija, čestitija, bolja država prema svojim ljudima, i čuvajte je ako opet bude potrebno. Mi smo još neko vrijeme tu i mi je nećemo dati, to je jedino sigurno. Ali od vas očekujemo da nastavite istim putem”, poručio je Komšić.

Comments are closed.

  • Laju89