Fond „IKRE“ objavio je rezultate po konkursu da dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja Bosne i Herecegovine za školsku 2020/2021

Preliminarne liste po konkursu za dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja BiH za 2020/21
22/01/2021
U susret 79. godišnjici Igmanskog marša
22/01/2021

Fond „IKRE“ je objavio prelimenarne rezultate po konkursu da dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja Bosne i Herecegovine za školsku 2020/2021.

Rezultati se mogu vidjeti na linku:  http://fondikre.ba/Akti.php?page=2

Fond „IKRE“ osnovan je 1993. godine odlukom Skupštine Grada Sarajeva a sa radom je počeo 1994. godine. Od 1996. godine pravo osnivača preuzela je Skupština Kantona Sarajevo. U Fondu je uposleno 6 radnika. Fondom rukovodi direktor dr.sci.Smajo Halilović.

Osnovna djelatnost Fonda „IKRE“ odnosi se na školovanje i stipendiranje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata, ali i poboljšanjem uslova njihovog života uopšte, što značajno doprinosi uspješnijem školovanju.

Projekti Fonda „IKRE“ su sljedeći:

-Stipendije od 1-12 godine školovanja
-Stipendije redovnim studentima
-Plaćanje školskih užina i školskog pribora
-Jednokratne pomoći i donacije i ostale vrste pomoći
-Edukativno rekreativna putovanja
-Dodatno obrazovanje

Prioritetan zadatak Fonda „IKRE“ je obezbjeđivanje stipendija djeci boraca i poginulih civila – žrtava rata. Ovim projektom obuhvaćena su djeca osnovnih i srednjih škola kao i studenti. Do sada je kroz Fond“Ikre“ podjeljeno preko 50.000 stipendija kako iz vlastitih sredstava Fonda, tako i iz sredstava koje obezbjeđuje Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo kao i prikupljenih donacija.

Comments are closed.