Elon Mask: Ostvario čudo!

ZAKON o povoljnijem penzionisanju boraca FBiH (Član 1. do Član 6.)
16/01/2021
U narednih pet godina posao će dobiti 100 vatrogasaca
16/01/2021

Prodao pola miliona automobila i poslao raketu u svemir

Iako prošlu godinu mnogi žele zaboraviti, za neke, poput Elona Maska (Musk), ona je donijela nevjerovatne uspjehe, a šlag na tortu je objava s kraja prošle sedmice da je Tesla uspjela prodati pola miliona automobila, piše CNN.

Prema podacima koje je kompanija objavila krajem prošle sedmice, uspjeli su prodati više od 509.000 vozila, dok je njihova isporuka nešto manja i iznosi 499.550.

U odnosu na godinu ranije, proizvodnja i prodaja povećana je za više od trećine, pri čemu treba podsjetiti na to da je njihova tvornica u Kaliforniji bila neko vrijeme zatvorena zbog pandemije, no ključni element u uspjehu i povećanju prodaje bila je fabrika u Šangaju otvorena krajem 2019. godine.

Osim uspjeha njegove automobilske kompanije, Maskova kompanija „SpaceX“ je prošle godine uspjela u svemir lansirati raketu Falcon 9. Prije ovoga, NASA je posljednji put astronaute u nekoj novoj letjelici lansirala prije 40 godina na početku programa „Shuttle“.

Elon Riv Mask rođen je 28. juna 1971. godine u Pretoriji, Južnoaferička Republika. Osnivač je i suosnivač mnogih megauspješnih kompanija, a njegovo bogatstvo danas se procjenjuje na 160 milijardi dolara.

Comments are closed.

  • Laju89