Kako postati član UB-MDRKS? – Zbog povećanog broj upita donosimo Upustvo o načinu pristupanja UB-MDRKS

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Iz razloga povećnog broja upita u vezi pristupanja Udruženju boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB-MDRKS) obaviještavaju mnogobrojnu zainteresovanu bosanskoheregovačku javnost, te dajemo upustvo na koji način i koje uslove trebaju ispuniti budući članovi...navodi se u saopćenju Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB-MDRKS)

  • kako_postati_clan_ubmdrks.png

1. Izvršiti prijavu – popunjavanje potrebnih podataka na web stranici www.mdr-ks.com (popuniti, poslati),

 

2. Potrebno je dostaviti original ili ovjerenu kopiju Uvjerenja iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida OOR, Odsjek za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze iz općine gdje imaju prebivalište u kojem se vidi period učešća u OS RBiH. Iz kojeg se vidi da je vojni obveznik koji želi postati član UB-MDRKS bio maloljetan u momentu pristupanja oružanim snagama R BiH,

 

3. Uvjerenje sa Biroa za zapošljavanje ( nezaposlenost) ili 10,00KM ako je lice zaposleno. (troškovi za izradu kvalitetne plastificirane kartice),

 

4. Slika – koju ćemo arhivirati u hard copy verziji i postaviti na buduću člansku karticu.

Nakon provjere usklađenosti podataka i ispiunjavanja uslova shodno Statutu Udruženja boraca – maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB-MDRKS) se kreće u izradu članske kartice i uručivanju iste, navodi se u saopćenju UB-MDRKS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari