Ulica koja spaja Gornju Breku i Nedžada Mušića, od sada se zove Adnan Aslani

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Odluka da se od sada ulica koja spaja Gornju Breku i Nedžada Mušića na području Općine Centar Mjesne zajednice „Hrastovi Mrkovići“ zove Adnan Aslani dobila je podršku zastupnika.

  • adnan_aslani.jpg

Inače, Aslani je bio maloljetni borac, šehid i heroj, koji je rođen i odrastao u ulici koja je po njemu dobila naziv.

Adnan Aslani rođen je 26. augusta 1973. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završio je također u Sarajevu. Odmah na početku ratnih događanja pridružuje se zelenim beretkama u jedinici "Bosnae 77" gdje učestvuje u brojnim akcijama koje su se tada vodile.

"Nakon toga prelazi u Specijalnu jedinicu sa svojim nerazdvojnim drugom Harisom Saračevićem. Ističe se u borbama na Zlatištu gdje je ranjen, zatim u borbama na Debelom brdu, Ilidži, Stupu. Učesnik je i u borbi oko Vojne bolnice 2. maja 1992. godine nakon čega odlazi do tadašnje Skupštine ispred koje je ranjen rafalom u noge nakon čega je podlegao ", navedeno je u inicijativi za dodjelu imena ulici.

Poginuo je u borbi u 19. godini.

Inicijator ove ideje bio je Adnanov brat Elvir, koji je bio u ratu kao maloljetni borac.

Kako je navedeno u odluci, Općina je dužna da u što kraćem roku obilježi naziv ulice, a Kantonalni zavod za planiranje razvoja treba u roku od osam dana uvrstiti ovaj novi naziv u Registar ulica, trgova, mostova, parkova, institucija i ustanova.

 

https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novosti/ulica-koja-spaja-gornju-breku-i-nedzada-musica-od?fbclid=IwAR0HvlfxDah7wzHjOqWK08WvkRmAbajEVR7L3ypEfdMwtvzHKxnNYez_TQE 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari