Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo: Ispunjeni kriteriji Kriznog štaba civilne zaštite FBiH za početak rada strelišta

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo u skladu sa obavještenjem vlasnika strelišta Kluba za praktično streljaštvo i taktički trening – Point informiše članove i posjetitelje, da strelište nastavlja sa radom u subotu 16.05.2020. godine, u standardno vrijeme od 10.00 h.

  • mdr_shooting_club.jpg

Redovni termini treniga su subota i nedjelja od 10.00 h, a srijedom od 17.00 h. Također, bitno je istaći da su ispunjeni svi kriteriji Kriznog štaba civilne zaštite FBiH za početak rada strelišta. Iz POINT-a naglašavaju da svi oni koji budu došli na strelište moraju imati obavezne zaštitne maske za lice, zaštitne rukavice, izvršiti dezinfekciju ruku i oružja, te da se moraju pridržavati propisane fizičke distance.

 

Zabranjen je bilo kakav fizički kontakt kao i dolazak osoba sa respiratornim infekcijama i osoba koje pripadaju rizičnim grupama stanovništva. S obzirom da se radi o strelištu koje je za mnoge u Kantonu Sarajevo, ali i šire redovna destinacija vikendom, radujemo se Vašem dolasku, navode iz Kluba za praktično streljaštvo i taktički trening – Point.

 

Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo


Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo je osnovan 2012. godine i djeluje u okviru sekcije za sport i rekreaciju Udruženja boraca-maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS).

U osnovnu djelatnost Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo spada edukativno i moralno usmjeravanje članova kluba ka zakonitom, stručnom, savjesnom i sigurnom korištenju vatrenog oružja kao sportskog rekvizita praktičnog streljaštva. Također među osnovnim ciljevima kluba se nalaze i unapređivanje, treniranje i takmičenje u streljačkim sportovima koji nisu afirmirani u Bosni i Hercegovini ostvarenje vrhunskih sportskih rezultata u praktičnom streljaštvu, razvitak praktičnog streljaštva u BiH.

Osim ovih usluga naš klub pruža i profesionalan trening za vojne i policijske jedinice, zaštitarske kompanije i individualne klijente, svim vrstama vatrenog oružja: pištolj, sačma, poluautomatska puška i snajper.

Klub pomažu vrhunski licencirani instruktori po međunarodnim standardima sa dugogodišnjim iskustvom i različitim sposobnostima iz Kluba za praktično streljaštvo & taktički trening POINT Sarajevo. Da bi se postigao najviši stupanj profesionalnosti u rukovanju vatrenim oružjem, IPSC takmičenju te obavljanju zaštitarskih, policijski i vojnih poslova i vještina sa vatrenim oružjem naš klub pruža profesionalan trening i obuku.

 

Strelište

 

Strelište Pašino brdo se nalazi u Opštini Stari grad iznad starog dijela grada Baščaršije, udaljeno je od samog centra grada 15-ak kilometara. Do njega se može doći regionalnim putem od Bašćaršije preko Vratnika i Zmajevca.

Strelište je izgrađeno na području starog strelišta koje datira od Austrougarske, Kraljevine Jugoslavije i JNA, koje više godina nije korišteno i služilo je za puštanje stoke, sječu šume i odlaganje čvrstog otpada. Ovo područje je zadnjih 10-ak godina bilo zapušteno i korišteno kao divlja deponija te je od vlasnika Ministarstva odbrane BiH proglašeno je kao neperspektivna imovina.

Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo je 2013. godine sklopio ugovor o saradnji sa Klubom za praktično streljaštvo & taktički trening POINT Sarajevo (vlasnicima strelišta) koji su 2011. godine pokrenuli projekat sanacije i izgradnje modernog i bezbjednog strelišta po međunarodnim standardima. Klub je izgradio reprezentativno civilno strelište kakvog nema u regionu, na kojem se može pucati iz pištolja, sačmarica, poluautomatskih pušaka i snajpera. Sva strelišta su zaštičena zemljanim barijerama visine 10 metara te svaki između sebe sa 4 metra zemljanim nasipom. Svaki od boksova zasebno omogućava 180 stepeni pucačke zone, bez obzira da li se radi o metalnim ili papirnim metama. Strelište mogu koristiti civili, sportisti, zaštitari, policija i vojska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Premijer Liga BiH

Football results provided by whatsthescore.com

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari