Armija R BiH u odbrani od agresora okupljala patriote svih vjera i nacija

Children of War to Children of Peace: I wish no child would ever experience what we had experienced!
31/12/2020
33 prava braniteljske populacije u Kantonu Sarajevo
11/01/2021

Ministar Osmanović i predstavnici boračkih organizacija odali su počast poginulim pripadnicima Armije RBiH pravoslavne vjeroispovijesti.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, u vremenu obilježavanja najvećeg pravoslavnog praznika Božića, odao je danas počast i položio cvijeće na pravoslavno groblje “Sveti Marko”, u znak sjećanja na sve poginule pripadnike Armije Republike Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti.

“Naša je trajna obaveza da njegujemo uspomene na najhrabriju generaciju domoljuba svih vjera i nacija, koji nisu žalili svoje živote za odbranu našeg glavnog grada i države Bosne i Hercegovin”, rekao je ministar Osmanović.

On je podsjetio da je Armija R BiH u odbrani od agresora okupljala patriote svih vjera i nacija koji su stali na prvu liniju fronta i odbrane Republike Bosne i Hercegovine, dijeleći zajedničku ideju slobodne i nezavisne države, među kojima su mnogi za nju dali i svoje živote.

Uz ministra Osmanovića, počast poginulim pripadnicima Armije RBiH pravoslavne vjeroispovijesti odali su i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Kantona Sarajevo.

Comments are closed.

  • Laju89