Amra Šabić-El-Rayess pozvala dijasporu u SAD-u da putem SMS-a pošalju pismo Bidenu za spas BiH

Protesters call for action to prevent Bosnia sliding into war
11/01/2022
Srbija na kursu podržavanja Dodikove secesionističke politike – video
12/01/2022

Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na Univerzitetu Columbia u New Yorku, pokrenula je akciju koja bi trebala predstavljati buđenje bh. dijaspore u SAD-u u kontekstu aktuelne političke i sigurnosne situacije u BiH.

Naime, na privatnom profilu, El-Rayess je uputila poruku prije svega bh. dijaspori koja trenutno živi u Sjedinjenim Američkim Državama te ih je zamolila da uz pomoć jednog SMS-a na jednostavan način dostave pismo protiv rušenja BiH predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu, ali i svim senatorima i kongresmenima koji se nalaze u području stanovanja.

“Molim vas, sve vas koji ste u SAD-u, a ima nas na stotine hiljada, pošaljite sa svojih telefona na broj 50409 ovaj tekst ‘GO MIR’ i u vaše ime i na osnovu vaše adrese automatski sistem će poslati pismo protiv rušenja BiH na adrese predsjednika SAD-a Joe Bidena i svim senatorima i kongresmenima u vašem području. Sistem je kreiran da automatski šalje pisma. Čitav proces traje 30 sekundi. Ne može biti lakše, samo pošaljite tekst ‘GO MIR’ na 50409 sa vašeg telefona. Do sada je poslano automatski vec 10.150 pisama!”, rekla je El-Rayess.

Cijelo pismo koje će biti poslano na adrese američkih zvaničnika može se pročitati na sljedećem linku.

Comments are closed.

  • Laju89